top of page
Search
  • nikolajakovljeviic

,,Zasadite’’ drvo preko interneta

Updated: Feb 9, 2021


Ecosia na prvi pogled izgleda kao i svaki drugi internet pretraživač. Ni po čemu poseban ili drugačiji. Zapravo, prevarili ste se. Ecosia za razliku od drugih pretraživača, određeni deo svog profita koristi da bi ,,sadila drveće’’. Novac koji se daje za sađenje drveća odlazi u neprofitne organizacije koje taj novac za to i koriste. U prevodu, korišćenjem ovog pretraživača ,,sadite'' drveće pretraživanjem po internetu. Sigurno ste se zapitali da li je tačno da se ovako nešto radi. Šta ako je prevara? Ovaj pretraživač je potpuno finansijski transparentan. Na njihovom sajtu se mogu videti mesečni finansijski izveštaji u kojima je tačno evidentirano koliko je para zarađeno i koliko je za šta potrošeno. Navedene su sve organizacije sa kojima su sarađivali, koliko su im para donirali i koliko su drveća zasadili. Možete biti sigurni da ovaj pretraživač nije prevara, kao što bi mnogi posumnjali.

Jedino što nam je sada ostalo je da instaliramo ovaj pretraživač i svojim pretragama pomognemo životnoj sredini i smanjimo količinu ugljen-dioksida. Prelazak na ovaj pretraživač vam sigurno neće praviti problem, a time možemo uraditi puno za okolinu. Ponekad i male stvari mogu napraviti velike promene.



Ukoliko želite da proverite koliko ste drveća ,,posadili’’, to možete uraditi klikom na ikonicu drveta u gornjem desnom uglu. U tom delu je zapisan broj pretraga. U proseku je potrebno oko 45 pretraga da biste ,,posadili'' jedno drvo. Postoje i drugi načini kako možete da posadite drveće. Na primer, možete kupiti nešto u online prodavnici.




124 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page